Klar til 16. udgave af Tour de Himmelfart. Et af Europas største etapeløb

Når 16. udgave af Tour de Himmelfart starter om under en uge, bliver det endnu et år med et flot felt med danske og udenlandske ryttere til start. Ryttere fra ni forskellige nationer har meldt deres ankomst, når Tour de Himmelfart, et er Europas største etapeløb for børne og ungeryttere i alderen 9-18 år, afvikles fra 10. til 12. maj, på de 5 velkendte etaper i og omkring Odder-by.

Det er ryttere fra Danmark, Norge, Sverige, Island, Finland, Estland, Holland, Belgien og Italien som vil komme til at pynte på vejene omkring Odder.

Årets største felt er igen i år U19 feltet, der kommer til at være på 126 ryttere. Alle danske junior team har meldt deres ankomst, og alle med stort set fuldt hold. Hertil kommer juniorteams fra store dele af Europa, der skal se hvem der skal overtage tronen efter juniorverdensmesteren Julius Johansen (billede), der har vundet løbet de seneste to år som juniorrytter.

Mange ryttere har muligheden til at tage den samlede sejr, og ved Team Børkop Cykler der har vundet løbet de seneste tre år, kunne Mathias Skjelmose Jensen været et oplagt bud. Skjelmose blev nr. tre ved Paris-Roubaix for juniorer, vandt fornyelig Youth Tour, og blev kørte i denne weekend en flot samlet andenplads hjem i juniornes udgave af Fredsløbet, Course de la Paix Juniors.

Team Herning CK juniors Jacob Hindsgaul Madsen er også en af de ryttere der har haft et flot forår. Hindsgaul har notere sig en 2. plads ved junior udgaven af Kuurne-Brussel-Kuurne, ottendeplads ved E3 Haralbeke, samt en flot samlet sejr i UCI etapeløbet Internationale Cottbuser Junioren-Etappenfahrt i Tyskland. Han blev nr. fire samlet ved juniorernes Fredsløbs, og ser også ud til at have ramt topformen.

Hos de udenlandske ryttere kan bl.a. nævnes hollandske Rick Plumers, der har lavet mange topplaceringer i år, og for nogle uger siden kørte en tredjeplads hjem ved UCI løbet Grand Prix Bob Jungels i Luxembourg, et løb hvor en anden hollænder, Enzo Leijnze kørte sig ind på en sjetteplads. Leijnze har tidligere vundet Tour de Himmelfart tre gange, og er den rytter uden for Danmark, der har flest samlede sejre i Tour de Himmelfart. Leijnze kørte i weekenden også juniornes Fredsløb, hvor han blev nr. 12 samlet, og næste bedste første års junior. Så mon ikke de danske ryttere endnu engang skal holde et vågens øje med den hurtige hollænder.

I junior feltet er der også besøg af de to islændinge Eythor Eiriksson og Agnar Ørn Sigurdarson. Begge ryttere kørte sig i top 10, ved sidste års nationale mesterskaber, og måske om de hårdføre islændinge kan ryste de øvrige ryttere i feltet. I feltet findes også de to MTB landsholdsryttere Alexander Young Andersen og Malthe Helbo. Begge ryttere kører normalt ikke mange løb på landevejen, men et hul i deres løbskalender har sendt dem til Tour de Himmelfart.

Ved U19 pigerne er det også meget åbent hvem der løbet med sejren. Med ryttere fra mange forskellige nationer og hold til start, kan det være svært at udpege en favorit på forhånd. 37 U19 piger er til start, fra 19 forskellige klubber, og fem forskellige nationer.

I de øvrige klasser, forventedes der som de andre år, et godt cykelløb med masserer af udenlandske ryttere i alle klasser. Så de danske ryttere, skal kæmpe hårdt, for at holde sejren på danske hænder.

At de udenlandske ryttere ofte har et højt niveau, kan ses på de resultater der er kommet på den internationale cykelscene.

Flere af forårets fremtrædende personer i det professionelle cykelfelt, har tidligere kørt Tour de Himmelfart, og her opnået stor succes. Her kan bl.a. nævnes den hollandske sprinter Dylan Groenewegen, som i februar vandt Kuurne-Bruxelles-Kuurne og sidste år etapen vandt på Champs-Élysées i Paris i Tour de France. Belgiske Tiejs Benoot som vandt Strade Bianche, Michael Valgreen som vandt både Omloop Het Nieuwsblad og Armstel Gold Race og ikke mindst Mads Pedersen der blev nr. 2 i Flandern Rundt og nr. 5 i Dwars door Vlaaderen. Herudover kan bl.a. også nævnes europamesteren, norske Alexander Kristoff, der også tidligere har kørt løbet.