Julie Leth: Et kedeligt løb faktisk

Af Niels Nedergaard

Julie Leth sikrede sig søndag en sølvmedalje ved DM i Middelfart, og selvom den 28-årige dansker var glad for at komme på podiet, så indrømmede hun efter løbet, at det blev et meget taktisk løb, der var præget af kedsomhed. 

“Det blev jo måske egentlig lidt et kedeligt løb faktisk. Det blev meget monotont derude, og så kom vi egentlig lidt tidligt afsted, men jeg var inde i en god rytme, og jeg ville ikke brænde det hele af, og jeg undgik at sidde i feltet på et dårligt tidspunkt, hvor der blev åbnet op nedefra”, sagde Julie Leth efter løbet, da CyclingWorld.dk og den resterende del af pressen fangede den nykårede sølvvinder. 

Julie Leth var dog godt klar over, at hun var en af de hurtigste i feltet. Derfor holdt hun også hele tiden et vågent øje med den lynhurtige Emma Norsgaard, der i sidste ende også endte med at blive for stor en mundfuld for Ceratizit-WNT Pro Cycling-danskeren. 

Jeg vidste godt, at jeg varen af de hurtigste, og jeg tænkte egentlig hele tiden, at Emma var den, jeg skulle holde øje med. Men så blev jeg klemt lidt i sidste sving, og det var en rigtig dum situation, men det var også lidt min egen skyld, for der skulle jeg bare have kørt bedre. 

Den 28-årige dansker er dog ikke helt tilfreds med, at hun måtte nøjes med sølvmedaljen. “Om et par dage har jeg det sikkert fint med det, men vi er alle sammen konkurrencemennesker, og vi kom jo i virkeligheden alle sammen for at vinde, så lige nu er jeg ikke verdens mest glade person, men jeg er heller ikke super skuffet”. 

Et anderledes DM
Julie Leth satte desuden et par ord på oplevelsen ved at skulle køre DM under helt unormale forhold uden mange tilskuere samt med en masse restriktioner grundet coronakrisen. “Det var da specielt, især fordi jeg ikke rigtig har kørt nogle cykelløb endnu efter pausen, så jeg vidste ikke helt, hvor jeg stod, men jeg har trænet godt og hårdt, så jeg troede på, at jeg kunne få noget godt ud af det i dag. Jeg synes egentlig, at det var fint nok. Vi må jo alle sammen indrette os, og verden er en helt anden, end den var for få år siden. Men jeg er egentlig bare glad for at kunne få lov at køre cykelløb igen, og så må vi jo tage vores forholdsregler”, lød det fra Julie Leth. 

Foto: Jesper Skovbølle.