Hvorfor køres et 6-dagesløb over seks dage?

Har du nogensinde tænkt over hvorfor et 6-dagesløb køres over lige præcis seks dage? Måske ikke. Men her kommer alligevel den mest sandsynlige forklaring på dette.

USA var 6-dagesløbenes vugge. Historien første 6-dagesløb for par blev kørt i New Yorks berømte Madison Square Garden i 1899. Og den gang kørte man faktisk 24 timer i døgnet. Fra New York bredte konceptet sig til en række amerikanske byer. Og i 1909 kom Berlin i Europa med på ideen.

Men faktisk blev de allerførste 6-dagesløb, for enkeltryttere, kørt i Storbritannien. Ingen ved præcist hvornår det første 6-dagesløb blev kørt, men dette skete før perioden i USA, og det var den engelske helligdagslovgivning var udslagsgivende for at man endte netop på seks dage!

I Danmark kørtes det første 6-dagesløb i Forum i 1934. Siden har været kørt tre perioder i Forum, en enkel gang i Ballerup og fra 2002 i Ballerup. Den 31. januar til 5. februar skal Bilka 6-dagesløbet som det 57. københavnske 6-dagesløb. Der har i Danmark desuden været kørt 6-dagesløb i Aarhus og Herning.

Annonce: