Hvem vinder 100 km parløb? Se her favoritter og startlisten

Den 29. december er der cykelfest i Ballerup Super Arena. Blandt andet byder dagen på 100 km internationalt parløb, men også på kåringer af Årets Cykelrytter og Årets Talent 2016 i dansk cykelsport.

I nedenstående følger en gennemgang af favoritparrene til parløbet over hele 400 omgange.

Par nr. 1 Casper Folsach/Frederik Rodenberg
Danske mestre i parløb. Begge var en del af det danske 4000 meter hold, der vandt bronze ved OL i Rio. Parret har hele vinteren imponeret ved stævnerne i Ballerup Super Arena og i Odense, og satte alle på plads ved det store Parløbs DM den 1. december. Rodenberg har hurtigheden og Folsach har råstyrken.

Par nr. 3 Andreas Graf/Andreas Müller
Det østrigske par leverer altid en stabil indsats. Karrierens højdepunkt er indtil videre europamesterskaber fra 2014 hentet i franske Guadeloupe. Sidste år blev parret nr. 3 i det københavnske 6-dagesløb, og helt generelt er de to altid garanti for en stabil indsats.

Par nr. 6 Niklas Larsen/Casper Pedersen
To af de helt store talenter i dansk cykelsport, der begge er en del af det danske banelandshold. Niklas Larsen blev tidligere i år sensationelt europamester i pointløb. Casper Pedersen er tidligere blevet U19 verdensmester i omnium, men har allerede en imponerende resultatliste. Ulempen for parret er manglende rutine. Niklas Larsen har i denne sæson kørt sit livs første parløb, mens Casper Pedersen tidligere på året kørte karrierens første 6-dagesløb i London, hvor han blev udsat for et dramatisk styrt, da han blev ramt af et kamera.

Par nr. 7 Lasse Norman/Michael Mørkøv
To store stjerner i dansk cykelsport. Lasse Norman har vundet hele tre olympiske medaljer og meget andet, mens Mørkøv også kendes for sin landevejskarriere, hvor han blandt andet har vundet en etape i Vuelta a Espana, et dansk mesterskab og kørt i den prikkede bjergtrøje i Tour de France.
I 2013 vandt Norman og Mørkøv det københavnske 6-dagesløb. I 2017 skal de to forsøge at gentage sejren. Fem gange har Mørkøv vundet det københavnske 6-dagesløb, og desuden er det blevet til et verdensmester i parløb i 2009 med Alex Rasmussen.

Par nr. 9 Marc Hester/Jesper Mørkøv
En ny konstellation til denne banesæson. Vandt sølv ved årets DM, og har kørt 6-dagesløb sammen i London, Gent og Amsterdam. Ingen af stederne er det blevet til topplaceringer, men det virker som om formen er stigende. Ved årets DM blev et til sølv efter Folsach/Rodenberg. Begge i parret har tidligere vundet det københavnske 6-dagesløb. Jesper Mørkøv i 2016 med Alex Rasmussen og Marc Hester i 2012 med Iljo Keisse.

Par nr. 14 Leif Lampater/Julius Johansen
Et til lejligheden sammensat superpar. 17-årige Julius Johansen er blandt de allerstørste talenter i dansk cykelsport, og er blandt andet i 2015 blevet olympisk ungdomsmester i enkeltstart. Som 16-årige vandt Julius, nærmest sensationelt, sin første elite DM titel i individuelt forfølgelsesløb. Desuden blev det i sommers til U19 VM bronze i omnium plus sølv i holdforfølgelse, men også en fjerdeplads ved U19 VM enkeltstart. 34-årige Leif Lampater er i sin karriere noteret for ni 6-dagessejre og en lang række internationale medaljer i forskellige banediscipliner.

Komplet startlisten til 100 km parløb:
Par nr. 1 Casper Folsach/Frederik Rodenberg Madsen
Par nr. 2 Frederik Schwartz/Mads Pedersen
Par nr. 3 Andreas Müller/Andreas Graf (Aut)
Par nr. 4 Niklas Eberhard/Jacob Mørkøb
Par nr. 5 Matias Malmberg/Mathias E. Larsen
Par nr. 6 Niklas Larsen/Casper Pedersen
Par nr. 7 Lasse Norman/Michael Mørkøv
Par nr. 8 Denis Rugovac/Jan Kraus (Tje)
Par nr. 9 Jesper Mørkøv/Marc Hester
Par nr. 10 Stephen Bradbury/Zach May (Gbr)
Par nr. 11 Andreas Stokbro/Christian Nykvist
Par nr. 12 Oscar Bjørn Rosager/Anders Fynbo
Par nr. 13 Arne Birkemose/Andreas Kron
Par nr. 14 Leif Lampater (Ger)/Julius Johansen
Par nr. 15 Achim Burkart/Nico Hesslich (Ger)
Par nr. 16 Rasmus Bøgh Walin/Magnus Bak Klaris
Par nr. 17 Patrick Clausen/Mathias Lindberg