Få fakta om Gran Fondo Denmark 2017 i Holbæk på plads

Gran Fondo Denmark 2017 er en af 20 kvalifikationsløb, fordelt over hele verden, til UCI Gran Fondo World Championships, også kaldet amatør-VM, der i år afvikles den 24. til 27. august i franske Albi. Det første kvalifikationsløb blev kørt i Polen tilbage i september, og faktisk er Gran Fondo Denmark det sidste kvalifikationsløb i rækken.

Der køres i otte aldersklasser for både herrer og kvinder og både landevejsløb og enkeltstart. De 25 procent bedste, udregnet med basis i startlisten, i hver aldersklasse kvalificere sig til finalen.

Landevejsløbet skal køres søndag den 13. august. For herreryttere under 60 år køres Gran Fondo ruten over 177,6 km. For herreryttere over 60 år og kvinder køres Medio Fondo over 124,3 km. Også ryttere under 60 år kan køre Medio Fondo, men dermed ikke kvalificere sig til til finalen.

Enkeltstarten skal køres den 12. august over 25,6 km.

For at kvalificere sig til finalen må man ikke have været en del af et UCI registreret team, deltaget ved VM, EM, World Cups eller have scoret UCI point i 2017.

Ved UCI Gran Fondo World Championships bliver der uddelt officielle UCI VM-trøjer og naturligvis officielle UCI medaljer.

I forbindelse med det store Gran Fondo stævne afvikles der lørdag en enkeltstarts afdeling i Danmarks Cykle Unions U19 Demin Cup og søndag en afdeling af Danmarks Cykle Union elite PostNord Cup.

Læs mere og tilmeld dig til Gran Fondo Denmark via Granfondodenmark.dk.