Internationalt landevej

Fire danskere med i Tour Down Under

Tirsdag starter den 22. udgave af Tour Down Under og dermed også årets UCI World Tour. World Tour’en består i 2020 af 37 cykelløb, heriblandt naturligvis de store forårsklassikere og de tre Grand Tours. Sidste løb på kalenderen er Tour of Guangxi i Kina fra den 15. til 20. oktober. Du med fordel deltage i væddemål i forbindelse med verdens største cykelløb via din bonuskode.

Der skal i Tour Down Under køres over seks etaper.  Den første på en rundstrækning i Tanunda og med store muligheder for sprinterne. Derefter følger et par etaper, hvor udbrydere har gode chancer for triumfere. Det hele slutter med en etape til Willunga Hill, hvor den 3,7 km lange målbakke kan blive afgørende for løbets klassement.

Fire danskere med
Fire danskere er med i det australske World Tour løb som vi følger tæt på dette websted. Mest prominent er verdensmester Mads Pedersen fra Trek – Segafredo. Pedersen, der naturligvis kører løbet i den regnbuefarvet trøje, har fået en fri rolle på de første etaper, men skal siden hjælpe sin australske holdkammerat Richie Porte i klassementet. Michael Mørkøv skal på Deceunick – Quick Step hjælpe Sam Bennett i spurterne, Mikkel Bjerg debuterer som World Tour rytter på UAE – Team Emirates, mens Søren Kragh-Andersen på Team Sunweb sandsynligvis er bedste danske bud på en etapesejr.
Eneste dansker der har vundet en etape i løbet er Nicolaj Bo Larsen, de som Home Jack & Jones-rytter i 1999 vandt den første etape i løbet nogensinde. Denne var i øvrigt et gadeløb i Adelaide. Tre danskere har i løbets tidlige år kørt sig på det samlede podie i løbet. Jesper Skibby blev nr. to i første udgave i 1999, Lennie Kristensen fik samme placering i 2003, mens Lars Bak blev nr. tre i 2007.

Porte og Impey de største favoritter
Netop Mads Pedersens holdkammerat Richie Porte er blandt de største favoritter til den samlede sejr. Men også de sidste to års vinder, sydafrikanske Daryl Impey fra Mitchelton-Scott er på startlisten. Og så skal der holdes øje med ryttere som franske Romain Bordet fra Ag2r, Diego Ulissi fra UAE-teamet, Luis Leon Sanches fra Astana, Rohan Dennis fra Team Ineos, måske Jürgen Roelandts fra Movistar og flere andre. Til spurterne er Ella Viviani, der er skiftet til Cofidis og Caleb Ewan fra Lotto Soudal de største profiler sammen med Sam Bennett.