Et liv med to hjul: Elmgreen arrangerede 6-dagesløb i Moskva

Cykelsportsprofessior Henrik “Rico” Elmgreen har netop udgivet bogen Et liv med to hjul. En fortælling om Elmgreens fascinerende liv med cykelsporten.

I bogen kan man blandt andet læse, at Elmgreen har arrangeret 6-dagesløb i Moskva! Dette var i 2002 og 2003. Tidligere har der været kørt i den russiske hovedstad i 1991, hvor den belgiske legende Patrick Sercu stod bag. Her blev danske Jens Veggerby og italienske Puerangelo Boncoletto i øvrigt nr. to.

Elmgreen fortæller anekdoter fra Moskva som blandt andet om den dag der blev glemt at åbne for tilskuerne, da Derny-maskinerne ikke kom frem, om forsøg på bestikkelse, om den dag der kom 4.000 unge med ringe i næsen og rigtig meget andet.

I øvrigt vandt amerikanerne Marty Northstein og Ryan Oelkers i Moskva i 2002 med danske Jimmy Hansen/Morten Christiansen som nr 10 og Lars H. Thomsen/Michael Smith Larsen som nr. 15. I 2003 sejrede schweizerne Franco Marvulli/Alexander Aeschbach. Jimmy Hansen/Morten Christiansen blev nr. 7, Lars H. Thomasen/Michael Smith Larsen nr. 14, mens Dennis Rasmussen og finske Jukka Heinkainen blev nr. 13.

Læs hele historien og imponerende mange flere i bogen, der kan bestilles via Bike N’Run her.