Internationalt landevej

Éen dansker har vundet E3 Harelbeke. Se filmen her

Fredag køres udgave nr. 60 af den belgiske semiklassiker E3 Harelbeke. I årets udgave deltager hele syv danskere. Hos Astana er det formstærke Matti Breschel og Michael Valgren, hos Orica-Scott Christopher Juul-Jensen og Magnus Cort, hos Trek-Segafredo Mads Pedersen, hos Team SunWeb Søren Kragh Andersen og hos Katusha Michael Mørkøv.

En enkelt dansker har vundet det prestigefyldte brostensløb. I 1990 angreb Søren Lilholt fra front i en udbrydergruppe med 5 km igen, og kørte solo til målstregen. Se sejren i nedenstående.

I sin karriere nåede Søren Lilholt også at blive juniorverdensmester i 1983, at vinde en etape i Paris-Nice samt klassementet i Luxembourg Rundt. Han er den eneste dansker, der har kørt i pointtrøjen i Tour de France, hvilket han både gjorde i både 1988 og 1989. Desuden har han rigtig mange top-10 placeringer på etaper i Touren. Den professionelle karriere for Lilholt forgik på henholdsvis Systeme U, Histor-Sigma og Tulip. Lilholt stoppede karrieren allerede som 27-årig i 1992.