BaneHistorie

Dramaet ved DM i holdforfølgelse 1976

Den nye cykelbog af Henrik Emgreen, Schrøder gennem 100 år, er spækket med fortællinger fra dansk cykelsports fascinerende historie.

Blandt andet kan man læse om DM i holdforfølgelse i 1976. Dette foregik på Odense cyklebane, og på dette tidspunkt var der enorm prestige om titlen. I finalen skulle København møde Århus. De to hold bestod af henholdsvis Ivar Jakobsen, Bjarne Sørensen, Kim G. Svendsen og Kim Refshammer samt Gunnar Asmussen, Niels Fredborg, Kurt Frisch og Gert Frank.

København havde kørt klart hurtigst i den indledende tidskørsel. Men i finalen kom der for alvor drama. Bjarne Sørensen punkterede. Fejlagtigt skød en kommissær løbet af. I første omgang kørte rytterne videre, men der blev skudt af igen. Ved andet skud stoppede rytterne.
Efter lange diskutioner blev det besluttet at holdene skulle genstarte fra de positioner de havde, da der blev skudt af. Københavnerne kun med tre mand. Det nægtede det københavnske hold, og Århus blev erklæret som vindere. Og i øvrigt kørte alle de københavnske ryttere på Schrøder-cykler.

Læs hele historien, og ekstrem mange andre lignende historier, i bogen som kan købes via Bike N’Run på dette link.

I øvrigt kommer der hele tiden nye cykelbøger i udvalget på Bike N’Run.