Dansk ekspert rådgiver norsk cykelbane-projekt

I 2020 skal Norges første cykelvelodrom, Sola Arena, stå klar som det nye kraftcenter for norsk banecykling. I forbindelse med byggeriet og også opbygning af organisation omkring anlægget søger Sola Cykleklubb professionelt rådgivning hos 6-dagesdirektør og formand for cykelklubben DBC, Michael Sandstød.

Sandstød har netop være i Norge for at give et foredrag og inspirere folkene bag projektet.

“I Solna bygges et anlæg, der har alle muligheder for at blive rigtigt godt. Men samtidig skal der bygges en kultur af frivillighed, kompetence, økonomi og drift”, udtaler Sandstød til det lokale Solabladet i forbindelse med sit besøg. Kontakten mellem projektet i Solna og Michael Sandstød er skabt, da repræsentanter fra projektet var på studietur til Ballerup Super Arena. “Jeg tror mange byer i Europa vil være misundeligt på et anlæg som Sola Arena. Her er mulighed for at udvikle unge cykelryttere, og jeg vil ikke afvise at I om ti år har en verdensmester i banecykling”, lød det blandt andet fra Sandstød. 6-dagesdirektøren gav råd om drift, sportslig kompetence, logistik, fordeling af haltid og opdeling af hold og meget andet, og understregede at der helt sikkert findes folk i Danmark, som gerne kommer for at hjælpe med at give projektet en god start.

Sola Arena skal stå klart, så der kan arrangeres norske banemesterskaber i 2020.

Fra den 31. januar optræder Michael Sandstød i rollen som løbsdirektør for Bilka 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena. Husk at få købt din billet på dette link.