Dansk Landevej

Sort uheld og dobbelt sejr til danske talenter i Sverige

Torsdag blev en blandet dag for Distrikt Sjælland drengene i U17-rækken cykelløbet U6 Cycle Tour Post Nord i Tidaholm, Sverige.

Der kørtes et gadeløb og starten gik først kl. 17.00. Så drengene rullede en tur om formiddagen, og fik også spillet lidt minigolf for at få dagen til at gå.
Inden starten lå de danske drenge på de seks første pladser i klassementet, men alligevel havde de valgt en offensiv taktik. Så Distrikt Sjælland rytterne angreb på skift fra løbets start, og havde hele tiden en mand alene i front. Luis Carl Jørgensen var halvvejs gennem løbet alene afsted i ca. 6 km. Men også han blev indhentet af et jagtende felt, der ikke var interesseret i at slippe udbrydere afsted.

Desværre blev den førende rytter Tobias Lund Andresen ramt af en punktering. ”Jeg punkterede, og var nødt til at få skiftet hjul undervejs på ruten. Der var ikke opkørsel så jeg tabte omkring 45 sekunder på skiftet. Jeg forsøgte at køre mig tilbage, og var på et tidspunkt kun 30 sekunder efter feltet. Men desværre rakte kræfter ikke, så jeg måtte desværre tage et tidstab i dag”.

Anderledes godt gik det for Emil Schandorff og Luis Carl Jørgensen. Med få omgange til mål slap de afsted i en 4 mands gruppe. Til slut rykkede Luis og vandt etapen. Emil blev nr. 2 og overtog dermed førertrøjen.
Feltets spurt blev vundet af Frederik Erringsø, der dermed blev nr. 5.
Sammenlagt er alle i top 7.

Emil fortæller, at drengene glæder sig til etapen i morgen. Der er både bakker og smalle veje. Så det bliver igen en dag med masser af angreb, lover Emil.