Bane

Se detaljer om 100 km rekorden fra Ballerup Super Arena

Da der den 29. december blev kørt 100 km parløb i forbindelse med DBCs velbesøgte Nytårsstævne i Ballerup Super blev løbet kørt i rekordtid.

En time, 52 minutter og 49 sekunder sluttede stopuret på for de vindende Julius Johansen og Frederik Rodenberg efter de 400 omgange. Dette svarer til 53,18 km/t.

Der blev lagt virkelig hårdt ud i løbet. Efter 100 omgange var tiden 27 minutter og 38 sekunder og gennemsnitshastigheden helt imponerende 54,28 km/t. Da der var kørt 200 omgange, var gennemsnitshastigheden faldet til 53,73 km/t. Da 300 omgange blev passeret, stod der 53,41 km/t som gennemsnitsfart. Denne var altså faldet lidt mere, da målstregen blev passeret for sidste gang. Bemærkelsesværdigt at de sidste 50 omgange dog, blev kørt hurtigere end de næstsidste 50 omgange.

Tiden demonstrerer det store niveau kæmpetalenterne Julius Johansen og Frederik Rodenberg har.

400 omgange: 53,18 km/t

100 km rekorden i Ballerup Super Arena var tidligere fra 2015, hvor Jesper Mørkøv/Christian Grasmann sejrede i 1 time, 53 minutter og 23 sekunder. I 2016 gik sejren til Lasse Norman/Michael Mørkøv, der kørte distancen i 1 time, 54 minutter og 8 sekunder.

Den absolutte rekord for distancen indehaves dog af australske Reginald Arnold og italienske Ferdinando Terruzzi, der i 1960 vandt i Forum i tiden 1 time, 52 minutter og 13 sekunder!