Bane

Opsamling bane-VM 2018, dag 3

Danmark er allerede sikret, at bane-VM 2018 blev et succesfuldt et af slagsen. Tre medaljer er det allerede blevet til i de tre discipliner Danmark foreløbigt har deltaget i. Fredag vandt Amalie Dideriksen sølv i den olympiske disciplin omnium.

Dideriksen startede ellers omniumserien med en beskeden tolvteplads i scratch. I temporace blev det til en sjetteplads, og i udskilning en fjerdeplads. Dermed var danskeren nr. syv inden pointløbet. Her lykkedes det dog for Dideriksen at være blandt de ryttere, der vandt en omgang og dermed 20 point. I alt endte danskeren på 112 point, mens hollandske Kirsten Wild vandt med 121 point. Bronze til Rushlee Buchanan fra New Zealand med 106 point. Norske Anita Stenberg, der har hjemmebane i Ballerup Super Arena blev nr. ni.

Veteran Wild sikrede sig dermed sin anden guldmedalje ved mesterskaberne og den tredje til Holland. Omniumserien blev i øvrigt plaget af et par dramatiske styrt.

Hos herrerne vandt australske Cameron Meyer pointløbet for femte gang! Meyer vandt første gang i 2009 i polske Pruszków, foran danske Daniel Kreutzfeldt. Siden vandt australieneren i Ballerup 2010, 2012 i Melbourne og sidste år i Hongkong. Det er også blevet til sølv i 2011 for Meyer. Sejren blev sikret ved stort overblik og suveræn kørsel. Fem spurtsejre undervejs og to erobret omgange bragte Meyer op på 70 point. Sølv til hollandske Jan Van Schip med 52 point og bronze til britiske Mark Stewart med 49 point. Prominente navne som belgiske Kenny De Ketele og franske Morgan Kneisky måtte nøjes med sekundære placeringer.

DXTZzhmXcAA_onw

Herrerne kørte desuden individuelt forfølgelsesløb. Her sikrede Filippo Ganna Italien den første guldmedalje ved dette VM. 4:13.607 min kørte italieneren på i finalen, og besejrede Ivo Oliveira fra Portugal. Alexander Evtushenko fra Rusland besejrede via 4:13.786 britiske Charlie Tanfield i bronzefinalen. I kvalifikationen havde Oliveria bedste tid med 4:12.365. Australske Jack Bobridge har verdensrekorden med 4:10,534, sat i 2010.

Kvindernes sprint blev vundet af den suveræne Kristina Vogel, der efter sejren i holdsprint nu er oppe på to titler ved dette mesterskab. I finalen besejrede Vogel Stephanie Morton fra Australien. Dette dog første efter tre heat, da det lykkedes for Morton at vinde andet heat.. Det blev også til tysk bronze ved Sophie Grabosch, der vandt bronzefinalen i to opgør over Lee Wai Sze fra Hong Kong. Vogel er nu noteret for fire VM-titler i individuelt sprint.

Lørdag er der dansk deltagelse i herrernes omnium ved Niklas Larsen, og i kvindernes parløb ved Amalie Dideriksen/Trine Schmidt. Begge steder er der muligheder for danske medaljer. Desuden afvikles herrernes sprint og kvindernes individuelle forfølgelsesløb og 500 meter på tid.