Internationalt landevej

OL-bronzevinder vandt EM-generalprøve. Parløbssejr til Hester/Mørkøv

Torsdag aften blev den nye banesæson indledt i Ballerup Super Arena. Aftenen bød på super spændende og flot cykelløb.

Aftenens program blev indledt med en generalprøve på det kommende EM i Derny pace. Her sejrede OL-bronzevinder Casper Folsach i helt suveræn stil. Folsach distancerede de øvrige deltagere med flere omgange. Riwal Platform holdkammeraterne Jesper Mørkøv og Casper Pedersen fulgte på de næste pladser. “Jeg har holdt mig godt igang siden OL, og følte mig virkelig godt tilrette”, sagde Folsach, der senere på aftenen også vandt den nye disciplin, Tempopointløb, hvor der er spurt efter hver omgang, når der er kørt 5 af løbets 40 omgange.

Aftenens øvrige resultater kan ses her. Men det kan blandt andet nævnes fra A-klassen, at Kristian Kaimer vandt scratch over 7,5 km tæt foran Marc Hester. Udskilningsløbet blev vundet af Marc Hester, der uden problemer overspurtede Simon Bigum, da de øvrige ryttere var udskilt. Casper Folsach måtte her nøjes med tredjepladsen.

Aftenens store parløb over 100 omgange/25 km blev et opgør mellem par nr. 1 med landsholdsrytterne Casper Pedersen/Casper Folsach og par nr. 7 med 6-dagesrytterne Jesper Mørkøv/Marc Hester. De to par vandt de indlagte spurter skiftevis, men dog med en lille overhånd til 7’erne, der sejrede med 37 point, mens Folsach/Pedersen blev nr. to med 27 point. Tredjepladsen gik til Jacob Mørkøv og Frederik Schwartz, der endte på 9 point.

“Vores samarbejde fungerer super godt. Vi behøver stort set ikke tale sammen, så jeg tror på, at vi nok skal få en god sæson som fast par”, forklarede Marc Hester efterfølgende med henvisning af de to ryttere har aftalt at køre sammen så vidt muligt i denne vintersæson.

Stævnet var i øvrigt pænt besat på tilskuerpladserne i noget, der lignede en rekord for et sæsonåbningsstævne i nyere tid.