Bane

Norsk sejr i Jørgen Leths æresløb

Lørdag aften blev der afviklet Jørgen Leths æresløb på Aarhus Cyklebane. På trods af en del regn lykkedes det at kåret nordmændene, Anders Oddli og Fredrik Steen kunne vindere. Det var desværre ikke muligt at afvikle den afsluttende jagt over 100 omgang.

På de næste pladser fulgte Jesper Mørkøv/Jeppe Aaskov Pallesen og Nils Lau Nyborg Broge/Jacob Mørkøv.

Det norske par vandt indledte løbaaftenen med at score 12 point i den indledende spurt serie, hvilket Jesper Mørkøv/Jeppe Aaskov i øvrigt også gjorde. I linieløbet over 15 omgange blev vundet af Nils Lau Nyborg Broge, mens Jeppe Aaskov sejrede i udskilningsløbet foran Aske Vorre. Samlet endte det norske par med 45 point, mens de to øvrige par på podiet scorede henholdsvis 41 og 28 point.

I løbet deltog også et bemærkelsesværdigt par i Alex Rasmussen/Asbjørn Kragh Andersen, der dog måtte nøjes med en ottendeplads. En damematch mellem Amalie Winther Olsen og Anika Rasmussen gav sejr til førstnævne.