Bane

Flot andenplads til Trine Schmidt i Gent

Den danske europamester i både scratch og pointløb, Trine Schmidt, blev fredag aften nr. to i et pointløb i forbindelse med 6-dagesløbet i belgiske Gent.

Løbet, der blev kørt over 20 km og dermed 120 omgange på den 166 meter lange bane, var det første løb for Schmidt siden EM i Berlin for tre uger siden. Danskeren satte et klogt angreb ind midtvejs i løbet, og eroberede dermed en omgang og 20 point. Siden hun vandt Schmidt endnu en omgang og blandt andet også den afsluttende spurt.

“Jeg har holdt pause i tre uger, så det var nærmest hårdere at køre dette end EM-løbet”, sagde Trine Schmidt efterfølgende til CyclingWorld.dk og understregede tilfredshed med, at hun blev slået af den belgiske verdensstjerne Jolien D’Hoore, der netop har kørt to World Cup-afdelinger og tydelige er i storform. Danskeren var desuden uheldig med et defekt på hendes sadel, der tvang hende af cyklen.

Den belgiske vinder sluttede på 70 point. Trine Schmidt på 66 point, mens hollandske Marit Raaijmakers blev nr. tre med 50 point.

Lørdag deltager Trine Schmidt i et omnium i forbindelse med 6-dagesløbet i den belgiske by.