BaneTopartikler

Trine Schmidt vinder af historisk Ladies Cup

Lørdag sluttede det historiske første dameløb nogensinde ved det københavnske 6-dagesløb. Danske Trine Schmidt vandt den samlede omniumserie efter en imponerende indsats.

En nyskabelsen ved årets 6-dagesløb i Ballerup Super Arena var en afdeling af den internationale 6-dagesseries Ladies Cup. Ved det 55. københavnske 6-dagesløb blev kørt over hele otte afdelinger med fire af slagsen lørdag. Danske Trine Schmidt, der til dagligt har kontrakt med det belgiske Lotto-Soudal, var overbevisende gennem hele løbsserien. Den store styrke blev understreget af, at Schmidt lørdag vandt både omgang på tid, udskilningsløb, pointløb og imponerende også det afsluttende scratch. I sidstnævnte valgte danskeren simpelthen et tidligt angreb, og erobrede hurtigt en omgang.

“Det har været super fedt at køre foran publikummet her i Ballerup. Og det er bare dejligt at være tilbage på det her niveau”, sagde Trine Schmidt efter sejren med henvisning til at hun har holdt en længere pause fra cykelsporten. Trine Schmidt havde også en forklaring på, at hun kunne vinde alle fire afdelinger lørdag. “Da jeg blev nr. tre ved Ladies Cup i Amsterdam fik jeg selvtillid, og så vil jeg vil gerne køre aggressivt, og vise hvor godt damecykling kan være”.

Danskeren fik 13 point i omniumserien. Norske Anita Stenberg blev nr. to med 31 point og tyske Gudrun Stock nr. tre med 33 point. De øvrige danskere Emma Norsgaad og Amalie Winther Olsen blev henholdsvis nr. 8 og 10.

Med sejrede er Trine Schmidt, der har fået tildelt kælenavnet Galoppen, også kvalificeret til 6-dagesseriens finale på Mallorca den 17. marts. “Jeg vil rigtig gerne køre finalen, men skal lige sikre mig at det passer ind i min landevejssæson”. Også Amalie Dideriksen er kvalificeret til finalen efter at hun tidligere på måneden vandt Ladies Cup i Berlin.