Cyklecross

Stort dansk cyklecrosshold er udtaget til VM

Ved det kommende VM i cyklecross sidst i januar, bliver der mulighed for at se adskillige danskere i aktion på de hurtige knobdæk. Kim Petersen, tidligere landstræner i cyklecross har assisteret DCU med VM-udtagelsen, og om det relativt store VM-hold udtaler han:

“Dansk cyklecross er igang med i en rivende udvikling, og der kommer stadig flere og flere ryttere ind, hvilket hjælper til at presse på, og gøre konkurrencen større. Men udtagelserne er også for at sende et klart signal om, at rytterne kan forvente, at VM er en mulighed for de bedste danskere”, siger Kim Pedersen.

Den nykårede danske seniormester Simon Andreassen er umiddelbart Danmarks bedste bud på en topplacering. MTB-eksperten blev juniorverdensmester for et par år siden, og kører sit kun andet år som U23-rytter.

“Simon blev nummer 10 i den seneste World Cup, og jeg tipper et VM-resultat i nærheden af top-10 for ham. På en god dag måske lidt bedre”, siger Kim Pedersen, som også nævner U19-rytterne, hvor blandt andet den nykårede danmarksmester Anders Lilliendahl bliver spændende at følge i fremtiden.

Den nykårede danmarksmester hos kvinderne, U23-rytteren Malene Degn, har ikke meldt endeligt ud, om hun er parat til at tage til VM. Til gengæld forventer Kim Pedersen, at Rikke Lønne bliver VM-klar.

“Rikke er landevejsrytter, og der er nogle lange græsstykker på VM-ruten, som vil passe hende godt”, siger Kim Pedersen og fortsætter om bevæggrunden for det relativt store VM-hold.

“DCU og jeg vil udvikle cyklecross’en i Danmark, hvorfor vi helst ser os repræsenteret med flere ryttere i alle klasser nu ved VM og i fremtiden. På den hmåde kan vi tænke mere talentudvikling end talentselektion ind i sporten”, siger Kim Pedersen, der har været nødsaget til at sætte en linje mellem, hvem der har delvis egenbetaling og hvem, der har fuld egenbetaling.

“Rytterne har via VM-udtagelsen fået muligheden af, at kunne køre VM, hvis de vil, samtidig med at vi støtter dem, som vi helt sikkert bør støtte”.

VM-holdet (i kursiv er ryttere udtaget på selvfinansieret basis):

U19 herre:

Anders Lilliendal – Team Herning CK Junior

Lucas Wulff – Team Vifra Kvickly Odder Junior

Oliver Errebo – Team CK Fix Junior Elite Rødovre

Niklas Letholm – Roskilde MTB Klub

U23 herre:

Simon Andreassen – Specialized Racing

Andreas Lund – ABC

Louis Bendixen – ColoQuick Cult

Niels Rasmussen – Team Merida Astral Biking

Christian Storgaard – Varde Cykle Klub

Reserve: Carl Sørensen – Carl Ras CX-Team.Sydkysten Cycling

Herre Elite:

Kenneth Hansen – Haderslev Starup Cykle Klub

Joachim Parbo – Biciclista / Hammel Cykle Klub

Tommy Nielsen – Carl Ras CX-Team Sydkysten Cycling

Dame Elite:

Rikke Lønne – Team Crescent Dare

Kristina Thrane – Aarhus MTB

Dame U23:

Malene Degn – Ghost Factory Racing

I U23 dame er Caroline Bohe – Holte MTB Klub også udtaget. Hun har dog valgt at fokusere rendyrket på sin kommende MTB-sæson og har meldt fra.

Ryttere på selvfinansieret tur har fået lidt tid til at blive afklaret om deres deltagelse, hvorfor den endelige deltagerliste kan komme til at variere fra ovenstående.

VM afholdes i det sydlige Luxembourg den 28.-29.januar.